35Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
600 gsvaigs puķkāposts1 TKžāvēta raudene2 ĒKextra virgin olīveļļa40 gsmalki rīvēts cietais siers Džiugas dīgsti vai sīpollociņi pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari JOGURTA MĒRCEI:1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos1 plānās šķēlītēs sagriezta ķiploka daiviņa eļļa cepšanai100 mlbezpiedevu vai grieķu jogurts1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2
Puķkāpostu sadala 2-3 cm lielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārslaka ar olīveļļu, pievieno žāvēto raudeni, piparus un sāli. Izmaisa.
3
Liek cepties krāsnī, pēc 20 minūtēm puķkāposta gabaliņus pārber ar rīvēto sieru un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 5 minūtēm vai kamēr puķkāposts ir izcepies mīksts.
4
Pasniedz siltu kopā ar jogurta mērci.
5
Mērces pagatavošana: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, kamēr kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Trauciņā sajauc jogurtu kopā ar sinepēm, pievieno sāli pēc garšas. Iemaisa apceptos sīpolus un ķiploku.
6
Pasniedzot dekorē ar dīgstiem vai sagrieztiem sīpollokiem.
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemCepeškrāsnsPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasGaršvielas un garšaugiGrieķu jogurtsOlīveļļaĶiplokiDārzeņu ēdieniSalātu mērcesUzkodu mērcesCitas mērcesviegliSīpoliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiFranču sinepesZiedkāpostiCietais siers 'Džiugas'
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit