J.Mižutavičiūtė
Lai kļūtu par ekskluzīvā gaisa restorāna "Dinner in the Sky" šefpavāru un ēdienkartes autoru, ir jābūt izcilam pavāram, bet, ja izcils šefpavārs atklāj savu recepti, ikviens var mēģināt pagatavot brīnišķīgu maltīti arī mājās. Šī recepte ir no "Dinner in the Sky" gastronomiskā piedzīvojuma Viļņā.
180Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gjūras velna fileja40 gbekona šķēlītes200 gartišoki puscitrons40 mlpiens30 mlsaldais krējums svaigas gailenes sviests100 gsvaigi spināti30 gjaunās nātrītes1 ķiploka daiviņa10 gParmezāna tipa riers puscitrons sāls, melnie pipari

Pagatavošana

1

Jūras velna filejas ietin plānās bekona šķēlītēs, kārto cepamtraukā un liek cepeškrāsnī - cep 45 grādos apmēram trīs stundas.

2

Artišokus notīra, liek katliņā, pārlejot ar piena un krējuma maisījumu. sautē, līdz mīksti. Gatavos dārzeņus sablendē, pievienojot pēc garšas citrona sulu un sāli.

3

Gailenes strauji apcep sviestā.

4

Pasniedz ar spinātu un jauno nātrīšu putām - svaigus spinātus un nātru lapiņas noblanšē un sablendē kopā ar sieru, ķiploku, sāli, pipariem un citrona sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!