Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu – uz dēlīša samīca mīkstu sviestu ar miltiem, lai iegūtu vijīgu masu.
No mīklas izveido bumbu, izveido pa vidu bedrīti, iesit vienu olas dzeltenumu, pievieno šķipsniņu sāls, rīvēto Parmas sieru un nedaudz piena.
Mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga un vairs nelīp pie rokām.
Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Gatavo pildījumu – notīra artišokus, noņem tiem kātiņus un lapas, izkaltušo iekšpusi uzmanīgi izņem ar lāpstiņu, nesaplēšot artišoku.
Notīrītus artišokus liek katliņā, pievieno eļļu, vīnu, ķiploku, ūdeni, šķipsniņu sāls un sautē 30 minūtes.
Kad artišoki gatavi, sablendē tos kopā ar ķiploka daiviņu.
Pannā viegli apgrauzdē rīvmaizi.
Sakuļ vistu olas un pievieno sieru, apgrauzdētu rīvmaizi, sablenderēto artišoku masu, rūpīgi samaisa.
Izrullē divas trešdaļas mīklas, liek to uz taisnstūrveida cepamās pannas, kas pārklāta ar cepampapīru, pa virsu kārto sagatavoto pildījumu.
Dekorē pīrāgu – atlikušo sviesta mīklu sarīvē pa virsu pīrāgam.
Pīrāga virspusē izveido 8 bedrītes paipalu olām.
Liek pīrāgu krāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes.
Pēc 30 minūtēm izņem pīrāgu no cepeškrāsns un katrā bedrītē iesit vienu paipalu olu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Liek pīrāgu cepeškrāsnī, cep vēl 10 minūtes.
Pasniedz ar glāzi laba sarkanvīna
Aikāgaršo padoms! Pildījumu var gatavot arī no citiem dārzeņiem - burkāniem, puķkāpostiem, kabačiem, artišokiem, sparģeļiem. Īpašu garšu piešķirs ķiploks vai nedaudz pievienots čili. Ja vēlies, lai pīrāgs būtu sātīgāks, pildījumam pievieno skābo krējumu.