11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
LIELDIENU OLU "CĀLĪŠIEM" UN "ZAĶĪŠIEM":10 cieti vārītas olas50 gkrievu sinepes100 gskābs krējums smilšu mīklas groziņi DEKORAM:1 sarkanā paprika1 svaigs gurķis1 burkāns1 saujaselerijas lapas pāris diļļu zariņi
Pagatavošana
1
Cieti novārītas, nolobītas olas pārgriež uz pusēm un atdala dzeltenumus.
2
Olu dzeltenumus ar dakšiņu samīca, sajauc kopā ar sinepēm un skābo krējumu.
3
Olu dzeltenumu masu liek olu baltumos, veidojot apaļu formu.
4
Pildītajai olai liek virsū "cepurīti" – olas pusīti, kurai izņemts dzeltenums.
5
No dārzeņiem izgriež dekorācijas – cālīšu actiņas, knābīšus un dekorē pildītās olas.
6
No pāri palikušās olu dzeltenumu masas veido "Lieldienu zaķīšus" – smilšu mīklas groziņus pilda ar olu dzeltenumu masu.
7
No burkāna izgriež zaķu ausis, no citiem dārzeņiem – acis un citas detaļas – dekorē "zaķīšus".
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemSlavenību receptesLieldienu receptesBērnu ballītes ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasOlu uzkodasBurkāniDillesGurķiOlasPaprikaSelerijasSinepesSkābais krējumsviegli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit