Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Miksera traukā liek cukuru, olas, saulespuķu eļļu un vaniļas ekstraktu un kuļ dažas minūtes, līdz produkti viendabīgi sajaukušies.
Iesijā miltus un kanēli, pievieno kokosriekstu skaidiņas, rīvētus burkānus un sablendētus konservētos ananāsus (pirms tam nolej lieko šķidrumu). Visu uzmanīgi samaisa, pusi mīklas lej 24 cm diametra cepamformā un cep 30 minūtes, līdz biskvīts gatavs. Gatavo biskvīta ripu liek atdzesēties, tikmēr izcep otru ripu.
Gatavo citronu un olu krēmu:
Ūdens peldē karstumizturīgā traukā sakuļ olas, cukuru un citrona sulu, līdz izveidojas viendabīga masa.
Nepārtraucot maisīšanu, masu turpina karsēt virs ūdens garaiņiem, līdz tā sabiezē (šis process ilgs aptuveni 10 minūtes). Kad olu masa sasniegusi skāba krējuma konsistenci, to noņem no karstuma un tūlīt izberž caur sietu. Sviestu istabas temperatūrā sagriež nelielos kubiņos un iemaisa krēma masā, līdz izkūst. Iemaisa krēmā rīvētu citrona miziņu, pārsedz trauku ar pārtikas plēvi un atdzesē.
Gatavo Mascarpone krēmu:
Miksera traukā liek Mascarpone, vaniļu un pūdercukuru, visu sakuļ, līdz cukurs izkusis un krēms kļuvis vijīgi viendabīgs.
Atdzisušās biskvīta ripas horizontāli pārgriež uz pusēm, iegūstot četras ripas.
Pirmo ripu liek uz kūku statīva vai šķīvja, pārziež ar četrām ēdamkarotēm citronu krēma. Pāri liek nākamo ripu, kuru pārsmērē ar pusi Mascarpone krēma. Virsū liek trešo ripu, kuru pārsmērē ar citronu krēmu, visu noslēdz ceturtā kārta ar Mascarpone krēmu.
Kūku liek vēsumā, ļaujot krēmam iesūkties biskvītā. Pirms pasniegšanas rotā ar cukura vai šokolādes oliņām.
Priecīgas Lieldienas!