Lai kļūtu par ekskluzīvā gaisa restorāna "Dinner in the Sky" šefpavāru un ēdienkartes autoru, ir jābūt izcilam pavāram, bet, ja izcils šefpavārs atklāj savu recepti, ikviens var mēģināt pagatavot brīnišķīgu restorāna maltīti arī mājās. Karstā Katalonijas krēma jeb Crema catalana recepti piedāvā "Dinner in the Sky" šī gada piedzīvojuma šefpavārs no Latvijas - restorāna "36.līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai pagatavotu krēmu, uzvāra saldo krējumu, kam pievienota apelsīna miziņa, kanēļa standziņa un anīsa zvaigznīte. Atdzesē, pielej apelsīnu liķieri. Krēmu apmaisa, nokāš caur sietu un lej karstumizturīgos trauciņos.
Trauciņus ar krēmu liek ūdens peldē gatavoties cepeškrāsnī - 110 grādos 30 minūtes. Kad gatavs, krēmu sasaldē. Kad krēms sasalis, to izņem no saldētavas, pārziež ar kausētu sviesu un tin filo mīklā, veidojot "spilventiņus". Sagatavotos sainīšus vēlreiz sasaldē un tad liek sakarsētā krāsnī - cep 220 grādos četras minūtes.
Lai pagatavotu rabarberu kompotu, rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar sarkanvīnu un pievieno cukuru. Vāra, līdz rabarberi mīksti, pirms pasniegšanas atdzesē.
Lai pagatavotu saldējumu, saldo krējumu lej katliņā, pievieno tonkas pupiņas un uzkarsē. Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru, masu sajauc ar uzvārīto saldo krējumu. Tonkas pupiņas izņem no masas, pielej brendiju. Visu samaisa un sasaldē saldējuma mašīnā.
Servē desertu pasniegšanai: deserta traukā lej atdzesētu rabarberu kompotu, liek karsto krēma sainīti un saldējumu. Dekorē ar svaigām ogām.