Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai pagatavotu mērci, dziļā pannā uzkarsē eļļu, un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, piecas minūtes cep smalki sagriezto sīpolu un ķiploku, kā arī čili pulveri.
Tomātus ar visu sulu pievieno pannas saturam. Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz mērce sāk biezēt. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un sablendē. Gatavo mērci noņem no uguns un ķeras pie tīteņu gatavošanas.
Visus pildījumam paredzētos produktus liek liekā bļodā un kārtīgi sajauc. Visērtāk to darīt, izmantojot divas dakšiņas.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
Dziļā pannā uzkarsē ūdeni, kuram pievienots sāls. Kad ūdens sāk vārīties, kāpostu lapas pa vienai vai divām liek pannā un vāra aptuveni divas minūtes, līdz lapas kļūst mīkstas.
Novārītās lapas ar virtuves standziņām izņem no ūdens un liek caurdurī atdzesēties. Kāpostlapas atdzesēt var zem tekoša ūdens strūklas vai izmantojot ūdeni ar ledus kubiņiem.
Atdzisušās lapas nožāvē uz papīra salvetes vai virtuves dvieļa. Liek pa vienai uz darba virsmas un nedaudz izrullē, talkā ņemot mīklas veltni.
Pildījumu sadala 12 daļās un tin kāpostu lapās, veidojot tīteņus.
Cepamtraukā liek nedaudz tomātu mērci un pielej trīs ēdamkarotes karsta ūdens. Gatavos tīteņus ar locījuma vietu uz leju kārto traukā, pāri lej atlikušo mīklu. Trauku pārsedz ar cepampapīru un liek krāsnī cepties vienu stundu.
"Tasty.lv" padoms: Cūkgaļas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, brūnos rīsus aizstāt ar baltajiem rīsiem. Savdabīgākai garšai un kraukšķīgumam pildījumam var pievienot grauzdētus ciedru riekstus.