Ko tad darīt ar ķimeņu sieru, kurš savā tradicionālajā formā vairs neuzrunā kārumnieka dvēseli? Visvienkāršākais - iemarinēt eļļā un garšaugos!
180Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
ķimeņu siers eļļa pēc izvēles dilles pāris ķiploka daiviņas čili pipars sāls pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1
Visu sieru, kas nav apēsts, sagriež nelielos kubiņos, un pilda siera daudzumam atbilstošā burciņā, pa starpām ievietojot arī garšvielas, kas šķiet saderīgas ar ķimeņu aromātu. Kad burciņa pilna, pārlej ar eļļu. Vari izvēlēties olīveļļu ar tai raksturīgo garšu, vai izvēlēties kādu no neitrālākām eļļām.
2
Burciņu aizvāko un liek ledusskapī uz pāris dienām nostāvēties. Pasniedz ar salātiem, omletēm vai kā gardu uzkodu. Arī marinēšanai izmantoto eļļu var lietot salātiem.
Ass un pikants ēdiensĒdieni veģetāriešiemLīgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuSiera un biezpiena uzkodasDillesČiliĶimeņu siersBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit