All Over Press
Lieliska gaļas marinādes recepte viskija mīļotājiem.
150Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 kgcūkas vai jēra ribiņas, viegli vārītas1 gab.sula un miza no apelsīna60 mlsojas mērce250 mltomātu mērce185 mlkola vai ingvera alus60 mlsaldā čili mērce30 mlzeltainais cukura sīrups85 mlviskijs

Pagatavošana

1

Liek ribas traukā (ne metāla). Sajauc visas marinādes izejvielas, izņemot viskiju. Uzkarsē viskiju pannā un uzmanīgi aizdedzina. Pievieno viskiju marinādei, kārtīgi samaisa un visu pārlej ribiņām. Ļauj gaļai marinēties vismaz stundu, bet vislabāk - atstāt to uz nakti.

2

Izņem ribas no marinādes, marinādi noliek malā. Cep vai grilē ribiņas tik ilgi, kamēr tās gatavas (cūku ribiņām jābūt labi izceptām, jērs var būt rozā).

3

Marinādi lej uz pannas, uzvāra un turpina vārīt, kamēr mērce reducējas un sabiezē. Pasniedz kopā ar ribiņām un piedevām pēc izvēles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!