Publicitātes foto
Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas. Recepti iesaka Signe Meirāne.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ciabata maize, sagriezta stienīšos3 ĒKolīveļļa10 nelieli, stienīšos sagriezti gurķi KRĒMAM:240 gRasa krēmsiers ar olīvām240 gturku zirņi3 saspiestas ķiploka daiviņas2 ĒKsezama sēklas4 ĒKmaiga extra virgin olīveļļa5 sakapātas bazilika lapas pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.

2

Maizes stienīšus apslaka ar eļļu un liek krāsnī apgrauzdēties, līdz tie kļūst zeltainai. Izņem no krāsns un atdzesē.

3

Blenderī liek pusi krēmsiera, turku zirņus, ķiplokus, sezama sēklas un eļļu un visu sablendē. Pārliek bļodā, pievieno atlikušo krēmsieru un pārējās krēma sastāvdaļas un samaisa.

4

Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!