9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 kggurķi0.5 kgsīpoli200 gķiploki1 glāzecukurs1.5 glāzesaugu eļļa3 ĒKsāls3 ĒKetiķa esence1 TKmalti pipari1 mārrutku lapa
Pagatavošana
1
Gurķus sagriež šķēlēs, sīpolus un ķiplokus – ripiņās, mārrutka lapu sīki sasmalcina.
2
Visu kārto lielā traukā, pievieno sāli, cukuru un piparus.
3
Etiķi sajauc ar eļļu, lej gurķos, samaisa un liek uz 12 stundām aukstumā.
4
Tad kārto sterilās burciņās, aizskrūvē un glabā aukstumā.
Recepte no laikraksta Latgales Laiks.
Ass un pikants ēdiensMarinēšanaPasniegt atdzesētuAugu eļļaCukursEtiķisGurķiMārrutkiĶiplokiEtiķa marinādesMarinēšanasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit