Foto: Shutterstock
Pikanta gurķu recepte ziemas krājumiem.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kggurķi0.5 kgsīpoli200 gķiploki1 glāzecukurs1.5 glāzesaugu eļļa3 ĒKsāls3 ĒKetiķa esence1 TKmalti pipari1 mārrutku lapa

Pagatavošana

1

Gurķus sagriež šķēlēs, sīpolus un ķiplokus – ripiņās, mārrutka lapu sīki sasmalcina.

2

Visu kārto lielā traukā, pievieno sāli, cukuru un piparus.

3

Etiķi sajauc ar eļļu, lej gurķos, samaisa un liek uz 12 stundām aukstumā.

4

Tad kārto sterilās burciņās, aizskrūvē un glabā aukstumā.

Recepte no laikraksta Latgales Laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!