Foto: Shutterstock
Vasaras otrās puses gardums, ko novērtēs arī veģetārieši.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.baklažāns2 gab.paprikas1 gab.sarkanais sīpols3 gab.ķiploku daiviņas1 ĒKtomātu pasta pēc garšassāls un pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Baklažānu, paprikas un sīpolu sagriež pāris centimetrus lielos gabaliņos. Liek lielā bļodā un sajauc kopā ar ķiploku, olīveļļu, sāli un pipariem.

3

Klāj vienmērīgā slānī uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī 45 minūtes, līdz dārzeņi ir viegli zeltaini un mīksti. Cepšanas laikā vienu reizi visu dārzeņu masu apmaisa, lai tie izceptos vienmērīgi.

4

Dārzeņu masai pievieno tomātu pastu un visu kopā sablendē. Jo ilgāk blendē, jo viendabīgāka būs masa.

5

Var pastēti atstāt lielākos gabaliņos vai pārvērst to krēmīgas konsistences krēmā - katrs pēc saviem ieskatiem!

6

Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!