SM_JeraRostbifs
Ar zaļumiem bagātināts jēra rostbifs, krēmam līdzīgs kazas siera sacepums un debešķīga sarkanvīna mērce. Īsta svētlaime!
60Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ROSTBIFAM:800 gjēra mīkstums1 ĒKgaršaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene2 saspiestas ķiploka daiviņas sāls um melnie pipari1 ĒKolīveļļa KAZAS SIERA SACEPUMAM:2 plānaš šķēlītēs sagriezti kartupeļi2 saldie kartupeļi, sagriezti plānās šķēlītēs250 gkazas siers (Chevre) sāls un melnie pipari200 mlpiens200 mlsaldais krējums SARKANVĪNA MĒRCEI:400 mlsarkanvīns500 mlliellopa gaļas buljons2 TKniedru cukurs Demerara2 TKgaršaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene1 TKmalti melnie pipari3 ĒKsviests istabas temperatūrā

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

2

Gaļu no visām pusēm apkaisa ar garšaugu maisījumu, ieziež ar ķiplokiem, sāli un pipariem.

3

Pannā uz plīts uzkarsē eļļu. Gaļu apcep, līdz tā kļūst vienmērīgi brūngana, tad to pārliek karstumizturīgā formā un noliek malā.

4

Kartupeļus un saldos kartupeļus kārtās saliek karstumizturīgā formā. Virsū uzdrupina kazas sieru.

5

Pievieno sāli un piparus, pārlej ar pienu un krējumu. Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes, līdz sacepums iegūst krēmveida konsistenci un zeltainu krāsu.

6

Kad sacepums ir cepies 20 min., krāsnī liek gaļu, vēlams ar speciālo termometru. Gaļa jācep tik ilgi, līdz tajā iespraustais termometrs rāda 59°C (gaļa iekšpusē būs rozā). Pirms sagriešanas gabalos gaļai jāļauj dažas minūtes pastāvēt.

7

Vīnu un buljonu lej katlā un pievieno cukuru, garšaugu maisījumu un melnos piparus. Vāra bez vāka, līdz šķidrums iztvaikojis un pāri paliek 1/3. Izkāš, lai atdalītu zaļumus, un ielej atpakaļ katlā.

8

Sviestu vīna mērcē iekuļ tieši pirms pasniegšanas.

9

Ēdienu pasniedz ar sezonas dārzeņiem un zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!