Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāra sarkanās bietes vai veikalā izvēlas jau vārītas.
Novārītās bietes, burkānus, kartupeļus, selerijas sakni sagriež vienādās daļās, liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni - 2 cm virs dārzeņu līmeņa.
Turpina vārīt, līdz dārzeņi pilnīgi mīksti un sāk jukt ārā.
Sīpolus sagriež ripiņās un sacep tos uz karstas pannas sviestā. Pēc apcepšanas pievieno dārzeņiem katlā.
Kad gatavs, pievieno nedaudz sāli, smalki rīvētu ķiploku, melnos piparus pēc garšas un nedaudz cukura. Sastāvdaļas samaisa un sablendē.
Pasniedz dziļajā zupas šķīvī ar kubiņos sagrieztiem zilā siera gabaliņiem. Pirms pasniegšanas atļauj, lai siers nedaudz iesēžas zupā, tādā veidā radot vizuāli skaistu noformējumu, kā arī ļaujot ievilkties zupas garšai.