Izsmalcināta maltīte, kuras recepti piedāvā restorāna Melnā kaķa mājas restorāns šefpavārs Andrejs Kudravecs. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Foreli sagriež kubiņos un 18 minūtes lēni vāra 56 grādu temperatūrā kopā ar 30 ml vīnogu eļļu un 10 g citrona mizu.
Nomizo 1 gurķi, atbrīvo no sēkliņām, sagriež mazās šķēlītēs un liek bļodiņā. Gurķiem pievieno 2 ēdamkarotes meža aveņu medu, mazliet sāli, visu apmaisa un ievakuumē, liek 2 stundas ledusskapī dzesēties. Sasaldētos produktus izņem no vakuuma maisiņa, pievieno smalki sakapātas dilles (4 g), piparmētras (3 g), 50 ml laima sulu, 30 g vīnogu eļļu, apmaisa.
Želejai vāra 200 ml "Lielvārdes Kviešu" alu, pievieno 2 ēdamkarotes meža aveņu medu, karsē, līdz šķidrums ir samazinājies uz pusi. Izmērcē 100 ml aukstā ūdenī 2 plāksnītes želatīna, pievieno uzkarsēto alu, apmaisa, liek ledusskapī uz 4 stundām.
Ēdienu pasniedz ar 20 g saldo krējumu un dekorē ar 20 g foreles ikriem.
Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.
Projekts sadarbībā ar: