60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gšķeltie zirņi50 gburkāni100 gsīpoli500 gkūpināts stilbs100 gselerijas sakne100 gbrokoļi100 gzaļie zirnīši, saldēti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti2 gab.lauru lapas100 gsvaigais siers pēc garšaspētersīļi, sasmalcināti100 gbekons1 ĒKolīveļļa
Pagatavošana
1
Pannā sakarsē eļļu, apcep burkānus, sīpolus un selerijas sakni, līdz tie ir zeltaini.
2
Kūpināto stilbu parlej ar ūdeni, pievieno dārzeņus un vāra līdz gaļa ir mīksta. Gaļu atdala no kaula.
3
Buljonu nokāš un uzvāra. Pievieno tam šķeltos zirņus, lauru lapas, stilba gaļu un vāra līdz gatavībai, beigās pievieno sāli un piparus.
4
Cepeškrāsni sakarse līdz 220 grādiem. Veidni izklāj ar cepamo papīru.
5
Bekonu sagriež šķēlēs, liek veidnē un cep, līdz izveidojās zeltaini čipši. Pārliek tos uz papīra salvetes, lai notecinātu liekos taukus.
6
Brokoļus un zirnīšus liek verdošā ūdenī un pāris minūtes blanšē, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī un sasmalcina.
7
Pasniedz zupu bļodiņā, pa vidu liek svaigsieru, bekona čipsi, brokoļu un zirnīšu masu, dekorē ar pētersīļiem.
CepeškrāsnsBekonsBrokoļiBurkāniKūpināta gaļaLauru lapasPipariPētersīļiSelerijasZirņiŠķeltie zirņiGaļas zupasBiezzupas un krēmzupasCitas zupasSvaigais siersLatviešu nacionālā virtuveZaļie zirnīšiKūpināts stilbs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit