Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaisa olu dzeltenumus ar cukuru. Uzvāra pienu, tam pievieno kazas sieru, un olu masu.
Masu liek ūdens peldē un maisa. Kad tā sabiezē, masu atdzesē, pievieno saldo krējumu, sīrupu, liek saldējuma mašīnā (mājas apstākļos saldētavā) un gatavo, līdz iegūst saldējumu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Uzvāra griķu nūdeles, nokāš, atdzesē, pievieno griķu medu. Tad masu ieklāj mafinu formās, veidojot groziņus un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
Sajauc alu ar olu dzeltenumiem, vanilīnu un cukuru pēc gaumes, liek ūdens peldē un puto, līdz izveidojas gaisīga masa.
Liek uz šķīvja nūdeļu groziņu, tājā iepilda brūkleņu ievārījumu, uzliek saldējumu un izdekorē ar gaisīgo alus mērci.
Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.