Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gbrūkleņu ievārījums BISKVĪTAM:1 gab.ola100 gcukurs100 gskābais krējums100 gkviešu milti12 gcepamais pulveris200 gauzu pārslas, karamelizētas KARAMELIZĒTĀM AUZU PĀRSLĀM:400 gsviests400 gcukurs400 gauzu pārslas RĪSU KRĒMAM:700 grikota150 gcukurs200 mlsaldais krējums100 gvārīti rīsi46 gželatīns200 gcukurs600 gsmiltsērkšķi200 mlūdens30 gželatīns

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Sakarsē cepškrāsni līdz 180 grādiem. Uzputo olas ar cukuru, pievieno skābo krējumu un pārējās sastāvdaļas. Liek mīklu kūkas formā un cep krāsnī 25 minūtes, tad atdzēsē. Izņem kūku no formas.

2

Gatavo pārslas. Pannā izkausē cukuru, pievieno auzu pārslas un sviestu. Karamelizē uz pannas un atdzēsē.

3

Gatavo krēmu. Uzbriedina želatīnu un izkausē. Uzputo saldo krējumu ar cukuru, savieno kopā visas sastāvdaļas.

4

Gatavo želeju. Uzvāra ogas ar cukuru un ūdeni, atdzēsē. Uzbriedina želatīnu, izkausē un samaisa ar ogām.

5

Ieliek auzu pārslu biskvītu kūkas formā, formu pirms tam izklājot ar pārtikas plēvi, pārsmērē biskvītu ar brūkleņu ievārījumu, virsū klāj biezpiena krēmu un liek ledusskapī uz 1 stundu. Tad izņem, pārlej ar smiltsērkšķu želeju un atkal liek ledusskapī uz 1 stundu. Izņem no formas un sagriež gabaliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!