J.Roze
Foto: J.Roze
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1200 gkartupeļi300 gvājpiena biezpiens100 mlsaldais krējums8 gab.marinēti siļķu rolmopši2 gab.vārītas bietes, nelielas1 gab.sīpols saujazaļumi pēc garšassāls pēc garšascukurs200 mlpiens50 gsviests1 gab.citrons

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sagriež ripās, pusi biešu sarīvē, pārējās sagriež gabaliņos un visu pievieno rolmopšiem. Samaisa un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.

2

Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad nolej ūdeni, pievieno atsevišķā katliņā uzkarsētu piena-sviesta maisījumu, sāli un apmaisa, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Nogriež uguni un pārkaisa ar zaļumiem.

3

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.

4

Biezpienam pievieno sāli, cukuru, putukrējumu, citrona sulu, zaļumus un uzmanīgi iecilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!