40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1200 gkartupeļi300 gvājpiena biezpiens100 mlsaldais krējums8 gab.marinēti siļķu rolmopši2 gab.vārītas bietes, nelielas1 gab.sīpols saujazaļumi pēc garšassāls pēc garšascukurs200 mlpiens50 gsviests1 gab.citrons
Pagatavošana
1
Sīpolus nomizo un sagriež ripās, pusi biešu sarīvē, pārējās sagriež gabaliņos un visu pievieno rolmopšiem. Samaisa un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.
2
Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad nolej ūdeni, pievieno atsevišķā katliņā uzkarsētu piena-sviesta maisījumu, sāli un apmaisa, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Nogriež uguni un pārkaisa ar zaļumiem.
3
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.
4
Biezpienam pievieno sāli, cukuru, putukrējumu, citrona sulu, zaļumus un uzmanīgi iecilā.
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemVārīšanaBietesBiezpiensCitroniGaršvielas un garšaugiPiensSaldais krējumsSiļķeZivju un jūras produktu ēdieniKartupeļu ēdieniSīpoliLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit