J.Roze
Foto: J.Roze
Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.
20Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 ĒKolīveļla500 gvārītas, sarīvētas bietes100 gselerijas sakne pēc garšassāls1 ĒKcukurs1 TKķimenes2 ĒKtomātu pasta2 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari3 gab.ķiploku daiviņas1 gab.citrona sula2 gab.vistas vai dārzeņu buljona kubiņi2 lūdens pēc garšasskābais krējums pēc garšaszaļumi, samalcināti

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sarīvētu selerijas sakni, pēc pāris minūtēm pievieno piparus, lauru lapas, ķimenes.

2

Vēl pēc pāris minūtēm pievieno bietes, tomātu pastu, nomizotus, sarīvētus ķiplokus, cukuru, citrona sulu un turpina cept 2-3 minūtes.

3

Buljona kubiņus izšķīdina ūdenī un pievieno katliņa saturam. Uzliek vāku un vāra 5-8 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno sāli, ūdeni vai skābumu.

4

Pasniedz ar skābo krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot sasmalcinātu čili, saldo čili mērci.

Zupu var ēst arī aukstu, un uzsildīta tā garšo arvien labāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!