20Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 ĒKolīveļla500 gvārītas, sarīvētas bietes100 gselerijas sakne pēc garšassāls1 ĒKcukurs1 TKķimenes2 ĒKtomātu pasta2 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari3 gab.ķiploku daiviņas1 gab.citrona sula2 gab.vistas vai dārzeņu buljona kubiņi2 lūdens pēc garšasskābais krējums pēc garšaszaļumi, samalcināti
Pagatavošana
1
Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sarīvētu selerijas sakni, pēc pāris minūtēm pievieno piparus, lauru lapas, ķimenes.
2
Vēl pēc pāris minūtēm pievieno bietes, tomātu pastu, nomizotus, sarīvētus ķiplokus, cukuru, citrona sulu un turpina cept 2-3 minūtes.
3
Buljona kubiņus izšķīdina ūdenī un pievieno katliņa saturam. Uzliek vāku un vāra 5-8 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno sāli, ūdeni vai skābumu.
4
Pasniedz ar skābo krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot sasmalcinātu čili, saldo čili mērci.
Zupu var ēst arī aukstu, un uzsildīta tā garšo arvien labāk.
Mazkaloriju ēdieniBietesLauru lapasSelerijasSkābais krējumsTomātu pastaDārzeņu zupasSmaržīgie pipari
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit