Torte "Sarkanais samts" skaitās klasisks amerikāņu deserts, kuru iecienījuši arī kanādieši. Šāds interesants nosaukums iegūts krāsas un tortes vizuālā tēla, kas atgādina sarkanu samtu, dēļ. Tortei ir šokolādes garša, jo tai pievienots kakao, un gaisīga struktūra, kas panākta, pateicoties paniņām un kefīram. Paniņas var pagatavot mājās: vienai glāzei piena pievieno 1 ēdamkaroti ābolu etiķa vai citronu sulas. Klasiskajā kūkā "Red velvet" ir vismaz divas gaisīgas biskvīta kārtas sarkanā krāsā, kas pārziestas ar vieglu krēmu no Maskarpones vai cita saldkrējuma siera. Torti parasti rotā ar to pašu krēmu, ko pilda iekšpusē, ar cukura mastiku vai jebkuru citu saldkrējuma krēmu baltā krāsā.
Kūkas gatavošana aizņems apmēram 90 minūtes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo biskvītu. Kefīram vai paniņām pievieno sodu, kas dzēsta etiķī, samaisa. Uz kādu laiku noliek malā, lai izreaģē.
Tikmēr traukā iesit olas un pievieno cukuru, sakuļ, līdz izveidojas gaisīgas putas. Pievieno krāsvielu.
Pēc tam kefīra vai paniņu masai pievieno sviestu, bet olu masai – miltus, cepamo pulveri, sāli un kakao. Tad abus maisījumus liek kopā, maisa.
Mīklu sadala divās vienādās daļās un izcep cepeškrāsnī 170 grādos, aptuveni 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Biskvītus pārgriež uz pusēm, iegūstot četras biskvīta kārtas.
Krēma pagatavošana. Saldkrējuma sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno pienu un sieru, un atkal sakuļ līdz vienmērīgai masai. Viss – krēms gatavs!
Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.
Ar krēmu noklāj arī tortes malas.
Lai labi garšo!