Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzsilda pienu, iemaisa tajā raugu.
Miltus izsijā un sajauc ar sāli. Tad pievieno tiem olas, pienu ar raugu un samaisa viendabīgā masā. Pa nelielām porcijam pievieno un iemaisa alu. Tad pievieno kausēto sviestu, samaisa un liek mīklu raudzēties ( 30min-1h).
Ābolus nomizo, ja ir seržu izņēmējs, izņem ar to serdes un sagriež ābolus aptuveni centimetru biezās ripās tā, lai izveidotos aplīši ar cauru vidiņu. Ja nav seržu izņēmēja, ābolus vienkārši sagriež ripās.
Ābolus pārslaka ar citrona sulu, lai tie nesāktu melnēt.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā uzraudzētajā mīklā.
Katliņā sakarsē eļļu. Katru ābola ripu iegremdē mīklā, tad uzmanīgi izceļ no tās, liek verdošajā eļļā un fritē no abām pusem, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
Novieto gatavos vitruļus uz papīra salvetes, lai notecinātu lieko eļļu. Pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz ar vaniļas saldējumu.