Foto:Laura Krampe
Foto: Foto:Laura Krampe
Trīs sievietes – kampaņas BioLoģiski! vēstnese, pārtikas pētniece un mamma Laura Grēviņa, kampaņas BioLoģiski! vēstnese, rakstniece Dace Rukšāne, veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase pieņēma izaicinājumu – pagatavot piparkūku mīklu, izmantojot tikai bioloģiski sertificētas sastāvdaļas.

Piparkūku recepti Laura Grēviņa izvēlējās no nedaudz noputējušas grāmatas – "Latviešu ēdieni", kas izdota 1969. gadā, P. Strazdiņas redakcijā. Piparkūku garšvielu maisījumu pagatavoja pati. Laura atzīst, ka pagatavot bioloģiskas piparkūkas bija vienkārši, jo gandrīz visas sastāvdaļas viņa iegādājās vienā veikalā. Soda un cepamais pulveris mājās jau bija. Vīrs, pagaršojot galarezultātu, esot atzinis, ka garšo citādāk - labāk.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

360 gmedus560 gkviešu milti280 gsviests2 golas4 gcepamais pulveris2 gsoda6 gpiparkūku garšviela50 mlūdens8 gingvera pulveris4 gmelnie pipari, malti41 gkanēlis12 gmuskatrieksts5 gkoriandrs5 gkardamons12.5 gkrustnagliņas, maltas12.5 gsmaržīgie pipari, malti

Pagatavošana

1

Medu, cukuru un ūdeni uzsilda, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno garšvielas. Atdzesē līdz 30 - 40 grādu temperatūrai un pievieno sviestu un olas.

2

Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri un visu pievieno šķidrajai masai. Mīca mīklu. Ieteicams mīklu vismaz pāris dienas paturēt ledusskapī.

Izmaksas uz 1kg : 5,80 EUR par kilogramu mīklas, 8,70 EUR par 100 gr garšvielu maisījuma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!