Ļoti svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvu šokolādi, jo tā ir deserta pamatsastāvdaļa.
Šokolādes musu var izmantot tortēs krēma pildījuma vietā. To var kārtot arī nelielās glāzēs un pasniegt dekorētu ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kas nedaudz atsvaidzinās bagātīgo šokolādes garšu. Desertu var arī skaisti rotāt ar putukrējuma cepurīti un svaigu piparmētras lapiņu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad iemaisa espreso. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Baltumu ievieto ledusskapī.
Atdzisušajā šokolādes masā iemaisa balzama liķieri "Šarlote" un olas dzeltenumu. Ievieto ledusskapī.
Saldajam krējumam pievieno 2 ĒK cukura un vaniļu, saputo to stingrās putās.
Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pievieno 1 ēd.k. cukura un saputo līdz stingrai konsistencei.
Šokolādes masā iecilā olas baltumu, sadalot to trīs daļās. Tad iemaisa putukrējumu. Masu kārto trauciņos, rotā ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām pēc izvēles.