9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
0.5 kgskābēti kāposti1 liels ābols1 sīpols1 ĒKzosu tauki180 mlbaltvīns (rīslings)1 TKcukurs1 šķipsnasāls2 krustnagliņas1 lauru lapa
Pagatavošana
1
Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku.
2
Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas.
3
Cep, līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180 ml baltvīnu - rīslingu.
4
Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā.
5
Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku, līdz kāposti paliek mīksti.
6
Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaLauru lapasSkābēti kāpostiZosu taukiĀboliDārzeņu ēdieniKrustnagliņasMārtiņdienas cienastsBaltvīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit