kāposti
Foto: Shutterstock
Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 kgskābēti kāposti1 liels ābols1 sīpols1 ĒKzosu tauki180 mlbaltvīns (rīslings)1 TKcukurs1 šķipsnasāls2 krustnagliņas1 lauru lapa

Pagatavošana

1

Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku.

2

Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas.

3

Cep, līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180 ml baltvīnu - rīslingu.

4

Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā.

5

Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku, līdz kāposti paliek mīksti.

6

Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!