Sastāvdaļas
Pagatavošana
Dziļā pannā sakarsē vienu ēdamkaroti olīveļļas. Kārto pannā vistas šķiņķīšus ar ādu uz leju, brīvajās vietās kārto šķēlītēs sagrieztu čorizo desu un sakapātu sīpolu.
Visu cep aptuveni piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot desu un sīpolus, bet vistu nekustinot. Tad apgriež vistu un cep no otras puses. Pievieno pannas saturam palielos gabalos sagrieztu sarkano papriku, piespiež vienu ķiploka daiviņu, vienu ēdamkaroti pesto (vai saulē kaltētu tomātu pastu), pupiņas, buljonu un timiāna zariņus.
Vistai pārkaisa kūpinātas paprikas pulveri, ļauj virumam uzvārīties, pārsedz ar vāku un karsē uz lēnas uguns 25 minūtes vai līdz vista ir mīksta.
Padoms: lai ēdienam piešķirtu vēl izteiksmīgāku Vidusjūras aromātu, pievieno nedaudz zaļās olīvas!
Čorizo desas vietā var izmantot kādu citu kūpināto mājas desu.