Žāvētie āboli parasti tiek gatavoti, ilgstoši kaltējot tos zemā temperatūrā. Lai pagatavotu karamelizētos čipsus, ābolu mizas ir pavisam īsu laiku jākarsē augstā temperatūrā.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
ābolu mizas pēc garšasbrūnais cukurs pēc garšaskanēlis2 ĒKsviests šķipsnajūras sāls
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
2
Biezas ābolu mizas liec bļodā, pievieno tām kausētu sviestu, brūno cukuru, kanēli, rupjo sāli un samaisi.
3
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Izkārto mizas uz cepamās plāts plānā kārtā un liec krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm. Uzmani cepšanas procesu, pieskatot, lai mizas nekļūst pārāk brūnas.
4
Izņem plāti no krāsns. Ļauj čipsiem pāris minūtes atdzist - atdziestot tie kļūs kraukšķīgi.
5
Vēl siltus čipsus pārkaisi ar nelielu daudzumu kanēļa.
Mazkaloriju ēdieniDažādas uzkodasBrūnais cukursKanēlisSviestsĀboliCiti saldēdieniGavēņa laika ēdieniMārtiņdienas cienasts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit