11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
kakao cukurs kanēlis krustnagliņas virces melnie pipari anīss koriandrs biešu sula saldais krējums zefīri
Pagatavošana
1
Lielākai labsajūtai tradicionālo kakao, ko gatavo no pulvera un piena, var papildināt ar piparkūku putukrējumu.
2
Vispirms pagatavo sīrupu: ņem vienādās attiecībās ūdeni un cukuru, pievieno kanēli, krustnagliņas, virces, melnos piparus, kardamonu, anīsu, koriandru vai izmanto gatavu piparkūku garšvielu maisījumu.
3
Sīrupu nedaudz pavāra, pēc tam nokāš caur smalku sietu. 500 ml 30% saldkrējuma pievieno apmēram 100 ml sagatavotā sīrupa, iekrāso ar 50 ml svaigi spiestu biešu sulu, lai putukrējums būtu rozā krāsā.
Putukrējumu var sakult ar mikseri vai speciālu putukrējuma sifonu. To kārto krūzē virs pagatavotā kakao un dekorē ar apsvilinātu zefīru.
Recepti piedāvā Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.
Ziemassvētku receptesCukursKanēlisKinzaMelnie pipariSaldais krējumsDažādi dzērieniviegliKrustnagliņasZefīrsKakaoAnīss
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit