Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tagliatelle makaronus uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, pēdējās divās minūtēs ūdenim pievienojot arī saldētus zaļos zirnīšus.
Pannā uzkarsē olīveļļu, strauji apcep salvijas lapas, līdz tās ir kraukšķīgas. Izņem salviju no pannas un noliek siltumā.
Prošuto šķiņķi saplucina mazākos gabaliņos un strauji apcep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no pannas un noliek siltumā.
Pannā iespiež ķiploka daiviņu un karsē apmēram minūti. Noņem pannu no uguns, ielej saldo krējumu un pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu.
Sajauc mērci ar tagliatelle makaroniem un zirnīšiem, pievieno sāli un piparus. Ja šķiet, ka pasta ir par sausu, pievieno nedaudz ūdeni, kurā vārīti makaroni.
Pasniedz ar cepto šķiņķi un salvijas lapām, pārkaisa ar rīvētu Parmezānu. Lai labi garšo!