Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļūst krēmīgi gaisīgs. Putojot pievieno cukuru un pamazām lej klāt saputotas olas.
Iemaisa mandeles, pienu, vaniļu, citrona miziņu un sulu, kukurūzas putraimus un cepamo pulveri.
Mīklu lej cepamformā, nolīdzina un liek cepeškrāsnī. Cep 50-60 minūtes, līdz gatava. Gatavību pārbauda ar kociņu - kad mīkla vairs nelīp pie irbulīša, biskvīts ir gatavs. Ja cepeškrāsns ir pārāk karsta un biskvīts sāk strauji apbrūnēt, pēc 30 minūšu cepšanās kūku pārsedz ar foliju. Gatavo biskvītu izņem no krāsns un atstāj cepamtraukā.
Lai pagatavotu sīrupu, pannā lej citrona sulu, pievieno medu un pūdercukuru. Maisot karsē, līdz cukurs un medus izkusis un izveidojies sīrups.
Pusi sīrupa ar karoti pārziež biskvītam, kamēr sīrups un kūka vēl ir karsti.
Pāri kārto ogas. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzkarsē un pārslaka pāri ogām. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!