Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gabaliņos sagrieztu cāli pārkaisa ar sāli un pipariem.
Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un sviestu, liek cepties kubiņos sagrieztu cauraudzīti. Karsē, līdz tauki izčurkstējuši, tad pievieno sīpoliņus, ķiplokus un sēnes. Visu izkarsē, tad izņem no pannas un atliek malā.
Tajā pašā pannā no visām pusēm apcep vistu, pievienojot vēl eļļu, ja nepieciešams.
Pārsijā vistai miltus un maisot cep, līdz gaļa apbrūnē. Pienācis laiks nelielam šovam - pārslaka gaļai brendiju un aizdedzina ar degošu sērkociņu.
Ceptajai vistai pievieno iepriekš sagatavoto cūkgaļas krūtiņas, sēņu un sīpolu miksli, pievieno garšaugu pušķi, visu pārlej ar sarkanvīnu. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 90 minūtes, laiku pa laikam apmaisot un lūkojot, lai virums nepiedegtu.
Kad mērce gatava, izņem garšaugu saišķi. Sarkanvīnā sautētā vista garšos izcili kopā ar vārītiem kartupeļiem vai, vēl labāk, - ar gaisīgu kartupeļu biezeni. Izmēģini!