Woman's Weekly/REX/Vida Press
Veselīga dzīvesveida piekritējiem, gavēņa ievērotājiem un pastāvīgiem veģetāriešiem ik pa laikam pietrūkst ideju sātīgai un gardai maltītei. Ja vēlies izmēģināt ko neparastāku, pagatavo šo ēdienu, kurā netrūkst ne nepieciešamo vitamīnu no dārzeņiem, ne sātīguma no kūpinātā siera. Ēdiens noteikti garšos arī gaļas ēdājiem!
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gkūpināts tofu siers1 ĒKpolenta jeb kukurūzas putraimi2 TKvasabi pulveris (var aizstāt ar sinepju pulveri)2 ĒKrapšu eļļa maurloki dekorēšanai rīsu nūdeles pasniegšanai MARINĒTAJIEM DĀRZEŅIEM:200 mlābolu etiķis2 TKsmalcināta ingvera sakne150 guz pusēm sagriezti mazie burkāni2 ripiņās sagriezti selerijas kāti1 mazā, sarkanā paprika, sagriezta gredzenveida šķēlēs1 mazs sarkanais sīpols, smalki sasmalcināts100 gredīsi, sagriezti smalkās ripās1 liels burkāns, sagriezts mazos gabalos1 TKcukurs

Pagatavošana

1

Izņem sieru no iepakojuma un ļauj tam vismaz stundu nostāvēties.

2

Gatavo marinētos dārzeņu. Uz pannas lej ābolu etiķi, pievieno ingveru un visus sagrieztos dārzeņus. Karsē pannu aptuveni 3-5 minūtes, līdz dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki. Pievieno cukuru.

3

Sajauc polentu ar vasabi pulveri kādā lēzenā šķīvī. Sagriez tofu sieru šķēlēs un apviļā tās no abām pusēm polentas maisījumā.

4

Sakarsē dziļāku pannu, pievieno eļļu un apcep sieru 2-3 minūtes no katras puses, līdz groziņa izveidojusies zeltaini brūna.

5

Izceptās siera šķēles pasniedz marinētajiem dārzeņiem un izvārītām rīsu nūdelēm. Pārkaisi dārzeņus ar maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!