Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šī vienkāršā un supergardā ēdiena izcelsme ir Āfrika, kur tas tiek cepts uz oglēm. Protams, uz grila cepta, šī vistas fileja garšo izcili, bet tikpat nevainojama tā ir, arī cepta cepeškrāsnī - grila režīmā vai uz istabas grila.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas MARINĀDEI:1 neliels, smalki sakapāts sīpols2 saspiestas ķiploka daivas1 vistas buljona kubiņš1 TKsinepju pulveris1.5 ĒKVusteras mērce2 ĒKbrūnais cukurs3 ĒKolīveļļa4 ĒKtomātu mērce8 ĒKbalzamiko etiķis pēc garšasTabasko mērce (var iztikt)

Pagatavošana

1

Visas marinādes sajauc kopā lielā māla vai fajansa bļodā (nevajadzētu izvēlēties metāla trauku), pievieno svaigi maltus melnos piparus.

2

Nomazgātas un nosusinātas vistas filejas liek marinādē, gādājot, lai mērce segtu gaļu pilnībā. Pārklāj bļodu ar vāku (vai pārsedz ar pārtikas plēvi) un liek vēsumā uz 4-12 stundām.

3

Uzkarsē grilu vai cepeškrāsni, un apcep gaļu no visām pusēm. Ja nepieciešams, cepšanās laikā gaļu ik pa brīdim pārsmērē ar marinādi.

4

Atlikušo marinādi uzkarsē katliņā vai pannā un pasniedz kopā ar cepto vistas gaļu.

Lai labi garšo - gan auksta, gan karsta, gan kopā ar salātiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!