PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Svaigais un krēmīgais maskarpones siers ir daudzu gardu desertu, piemēram, tiramisu, saldējuma un siera kūku galvenā sastāvdaļa. Protams, vari to nopirkt veikalā, bet šis siers ir salīdzinoši dārgs, turklāt mājās gatavotas, svaigas maskarpones garša būs nesalīdzināmi labāka. Šī recepte ir izmēģināšanas vērta, it īpaši tādēļ, ka tā aizņems tikai 10 minūtes laika un tev būs nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlsaldais krējums1 ĒKcitronu sula

Pagatavošana

1

Katliņā lej saldo krējumu un uz mazas liesmas karsē, līdz tas sasniedz 80 grādu temperatūru un sāk nedaudz burbuļot.

2

Nepārsniedzot 80 grādu temperatūru, turpina vārīt saldo krējumu aptuveni trīs minūtes, tad iemaisa citronu sulu un apmaisot vāra vēl 3 minūtes.

3

Noņem katliņu no uguns un atdzesē virumu līdz istabas temperatūrai - tas aizņems aptuveni pusstundu.

4

Sietiņā ieliek pārlocītu marli vai citu pietiekami lielu tīra auduma drāniņu un nokāš šķidrumu.

5

Ja vēlas, lai maskarpone ir biezāka un krēmīgāka, marlītē iesieto sieru uz nakti liek ledusskapī, lai notecinātu lieko šķidrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!