Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Fileju nosien ar kulinārijas diegu, lai cepoties, tā saglabātu formu.
Piestā sagrūž piparus, sajauc ar sinepju pulveri, sāli un pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļu. Gaļu no visām pusēm ierīvē ar piparu, sinpeju mērci. Aiz diega tinuma aizsprauž dažus timiāna zariņus.
Notīra un sagriež ripās sīpolu, ar tām izklāj cepešpannas apakšu. Uz sīpoliem gulda gaļu un aprasina ar atlikušo eļļu.
Liek karstā krāsnī vidējā plauktā un cep, laiku rēķinot pēc formulas - 15 minūtes katriem 500 gramiem. Šādi iegūs vidēji ceptu fileju. Vēl drošāk fileju cept, izmantojot gaļas termometru. To iespraužot visbiezākajā vietā, nepieciešamā temperatūra ir 58ºC. Ja vēlas fileju sarkanāku, mazāk ceptu, laiku samazina.
Pēc izņemšanas no krāsns, fileju liek uz silta šķīvja un apsedz ar foliju, atstājot to atpūsties 10 - 15 minūtes. Pasniedzot, griež biezās šķēlēs.