Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Rūpīgi nomazgā kartupeļus, noslauka sausus. Pēc tam ar dakšiņu viegli sadursta mizu, kartupeļus ierīvē ar olīveļļu un apbārsta ar sāli, ietin folijā. Ietin tā, lai paliktu kāds neliels atvērums, pa kuru tvaikam izkļūt no pakojuma.
Satītos kartupeļus liek karstā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam atver foliju, samazina temperatūru uz 170ºC un cep kartupeļus apmēram 45 minūtes, līdz tie ir mīksti un miziņa zeltaini brūna.
Kad kartupeļi gatavi, tiem iegriež krustu vai vienkārši iegriež vienu šķēlumu. Šķēlumā liek bagātīgu karoti skāba krējuma uzkaisa smalki sagrieztus maurlociņus, dilles vai citus zaļumus kādi patīk. Pasniedz ar šķēlēs sagrieztu lasi, kuru apkaisa ar melnajiem pipariem un aprasina ar citrona sulu.
Lai labi garšo!