Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Sagatavo cepamo formu ar izmēru 28x18 cm.
Vienā bļodā izsijā miltus ar kakao un sodu. Pēc tam pievieno sadrupinātu Muscovado cukuru un iemaisi to sauso sastāvdaļu masā.
Pievieno sīrupu, olas, eļļu, pienu un ar miksera palīdzību saputo masu krēmīgā konsistencē. Izklāj cepamajā veidnē cepamo papīru un ielej tajā izveidoto kūkas masu. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes, līdz, pieskaroties ar pirkstiem, mīkla nepielīp.
Ļauj kūkai atdzist vismaz piecas minūtes un tad to var novietot vēsākā vietā atdzesēties.
Gatavo pildījumu, salaužot gabaliņos šokolādi. Bļodiņā, kas var tikt karsēta ūdens peldē, ielej saldo krējumu un pievieno salauztos šokolādes gabaliņus. Liec bļodu ūdens peldē un uz karstajiem tvaikiem ļauj tai kausēties.
Pievieno pūdercukuru un kausē masu tik ilgi, līdz viss ir viendabīgi izkusis. Pēc kausēšanas ar putojamo slotiņi rūpīgi samaisi masu, lai tā būtu viendabīga un krēmīga. Atstāj masu atdzist līdz istabas temperatūrai, ik pa brīdim apmaisot, lai tā nesastingtu pārāk cieta.
Izņem kūku no cepamās veidnes, uzliec to uz pasniegšanas šķīvja. Pārlej tai pāri šokolādes krēmu un izlīdzini to pa visu virsmu. Izdekorē virspusi ar svaigām avenēm un pārkaisi pāri pūdercukuru.