Apbrīnojami, cik vērtīgas ir nātres! Tajās ir krietni vairāk C vitamīna nekā upenēs, vairāk karotīna nekā burkānos un vairāk dzelzs nekā spinātos! Jaunās nātru lapiņas nedzeļ, savukārt, lielākas nātres vācot, tiek ieteikts pirms lietošanas uzturā tās vai nu saburzīt, vai arī noblanšēt.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gnātres100 gcietais siers2 kiploku daiviņas50 glazdu rieksti60 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sieru sarīvē, riekstus rupji sakapā un kopā ar visām pārējām sastāvdaļām liek traukā un sablenderē, līdz visas sastāvdaļas kārtīgi sajaukušās.

Pesto pasniedz pie rīsiem, makaroniem, gaļas ēdieniem, to liek uz maizītēm, tomātiem, pie salātu mērcēm.

Vislabāk pesto gatavot nelielā daudzumā un ēst uzreiz.

To var arī pāris dienas uzglabāt ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!