Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vistas kājas2 sīpoli2 lieli burkāni2 seleriju kāti1 lauru lapa pāris timiāna zariņi pēc garšaspētersīļi2 vidēji lieli puravi125 grīsu nūdeles

Pagatavošana

1

Vistas stilbiņus, vienu veselu sīpolu, vienu burkānu un vienu palielos gabalos sagrieztu selerijas kātu liek katlā, pārlej ar ūdeni.

2

Pievieno lauru lapu, timiāna zariņus un vāra.

3

Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra 45 minūtes.

4

Vārītās vistas kājiņas izņem no katla un atdzesē. Buljonu nokāš, vārītos dārzeņus un garšaugus atliek malā – patiesībā tos vairs nevajadzēs, jo savu "labumu" jau ir atdevuši.

5

Nokāsto buljonu lej atpakaļ katlā.

6

Atlikušo sīpolu, burkānu un selerijas sagriež nelielos kubiņos. Liek buljonā un vāra. Kad zupa uzmet pirmo burbuli, liesmu samazina un karsē 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

7

Pievieno gredzenos sagrieztus puravus, kad zupa atkal sāk burbuļot, tajā liek sīkāk salauztas rīsu nūdeles. Vāra 5- 8 minūtes, līdz nūdeles gatavas.

8

Kamēr vārās nūdeles, vārītajiem vistu stilbiņiem noņem ādu un kaulus. Gaļu saplucina un sadala pa porciju šķīvjiem.

9

Pārlej gatavo zupu vistas gaļai un pasniedz, dekorējot ar svaigiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!