Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo kūciņas. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem un sagatavo divas mafinu pannas, kurās ieliek papīra mafinu formiņas.
Bļodā iesijā miltus, cukuru, kakao pulveri, dzeramo sodu, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi ar karoti apmaisa, lai veidotos vienmērīga miltu masa – mīklas sausā bāze.
Citā bļodā liek kefīru, eļļu, olas un vaniļas esenci. Ar miksera palīdzību mīklas šķidrās sastāvdaļas sakuļ, līdz iegūta vienmērīga masa.
Pēc tam mīklas šķidrajai bāzei pievieno kafijas tasīti, kurā izšķīdināta pusotra tējkarote ar nepieciešamajām šķīstošās kafijas granulām. Kafiju kārtīgi iemaisa šķidrajā masā.
Pēc tam sajauc sauso mīklas bāzi ar šķidro, pievienojot miltu masu bļodā, kur ir šķidrums. To dara aptuveni ar trim piegājieniem, lai maisot ar mikseri, mīkla izdotos vienmērīga un nerastos kunkuļi.
Kad mīkla gatava, to klāj mafinu formiņās, aptuveni tā, lai mīkla nosegtu divas trešdaļas no formas.
Kūciņas cep 18 līdz 20 minūtes, līdz gatavas. Pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.
Kamēr kēksiņi cepas, gatavo glazūru dekorēšanai.
Avokado izgrebj no mizas un sablendē vienmērīgā masā. Blendējot klāt pievieno citronu sulu – tā novērsīs avokado brūnēšanu un saglabās glazūras dabīgi zaļo krāsu.
Pēc tam sablendētos avokado liek bļodā, kur pievieno arī nepieciešamo daudzumu sviesta. Visu sakuļ ar mikseri aptuveni minūti.
Pēc tam glazūrai pievieno no vaniļas pāksts izņemtos vaniļas graudiņus un iesijā pūdercukuru. Tāpat kā iepriekš, visu sakuļ ar mikseri, kamēr iegūta vienmērīga, krēmīga masa.
Gatavo avokado glazūru liek ledusskapī, lai tā aptuveni pusstundu sastingst.
Kad kēksiņi atdzisuši un glazūra sastingusi, avokado krēmu ziež uz kūciņu virspuses tāpat ar nazīti, vai ar konditorejas tūtas palīdzību.
Lai labi garšo!