35Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
5 vārītas bietes150 gsarkanie rīsi1 apelsīns2 ĒKolīveļļa2 ĒKraupji sasmalcinātas pistācijas100 gfetas siers saujapiparmētru lapiņas
Pagatavošana
1
Katliņā liek vārīties ūdeni, kad tas sācis burbuļot, ūdenī liek sarkanos rīsus un vāra aptuveni 30 minūtes. Kad gatavi, tos nokāš un atdzesē.
2
Vārītās bietes ņem un sagriež daiviņās, liek lielā bļodā un pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, kā arī izspiestu apelsīnu sulu. Pēc tam uzlej pa virsu arī olīveļļu.
3
Vārītu biešu vietā var izmantot arī svaigas, bet to pagatavošana prasīs daudz ilgāku laiku, ja tās ceps cepeškrāsnī, tāpēc laika taupīšanas nolūkos piedāvājam šādu variantu.
4
Bietēm pievieno atdzisušos rīsus, pistācijas, sadrupinātu fetas sieru un saplucinātas piparmētru lapiņas. Pēc sirds patikas pievieno sāli vai citas garšvielas. Salātus viegli apmaisa.
Salātus pasniedz kopā ar pavasara lociņiem vai grauzdētu sēkliņu maisījumu. Labu apetīti!
PusdienasLaunagsVakariņasĒdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt atdzesētuApelsīniBietesFetas siersOlīveļļaPiparmētrasPistācijasRīsiDārzeņu salātiDažādi salātiDārzeņu ēdieniRīsu ēdieniviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteBiešu salāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit