Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo katliņu un ūdeni. Verdošā ūdenī ieliek pupiņas un vāra divas minūtes. Lai maizītes pagatavotu ātrāk, iesakām ņemt konservētas baltās pupiņas. Cūku pupu sezonā noteikti jāizmēģina tās.
Pēc tam verdošajā ūdenī pievieno arī zirņus. Pākšaugu labumus pavāra vēl divas minūtes, un pēcāk nokāš un noskalo zem auksta ūdens strūklas.
Pupiņām un zirņiem pievieno citronu sulu un olīveļļu. Visu samaisa un samīca ar dakšiņu vai sasmalcina ar rokas blenderi.
Pēc vēlēšanās masu var atdzesēt, bet tas nav obligāti.
Masā iemaisa citrona miziņu, pusi no Parmezāna siera, piparmētras un čili pulvera šķipsniņu. Pēc garšas pievienot var arī sāli un piparus.
Tad apgrauzdē maizes šķēles tosterī vai cepeškrāsnī. Ķiploka daiviņu pārgriež uz pusēm un ar tā sulu iesmērē maizi, lai piešķirtu tai garšu.
Ar karoti smērē uz maizītēm pupiņu un zirņu pastēti.
Apkaisa ar atlikušo Parmezāna sieru un pāris pilītēm olīveļļas.
Lai labi garšo!