Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Ietauko mazās kēksiņu formiņas. Ar mikseri saputo sviestu gludā masā, pievieno cukuru un turpina kult, līdz veidojas gaisīgs krēms. Iekuļ olas, katru reizi iekuļot pa vienai olai.
Bļodā samaisa kopā miltus, mandeļu miltus, kanēli un cepamo pulveri. Krūkā samaisa pienu ar apelsīnu sulu un miziņu.
Pusi miltu maisījuma un pusi šķidruma sajauc ar olām. Pēc tam iejauc atlikušos miltus un šķidrumu. Pilda mīklu kēksiņu formiņās, liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini un iesprausts kociņš laukā iznāk sauss.
Kamēr kēksiņi krāsnī, izvāra apelsīnu sīrupu. Nelielā katliņā lej apelsīnu sulu, pievieno cukuru un miziņu, izmaisa un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izšķīdis. Turpina sīrupu vārīt apmēram 5 minūtes. Kad kēksiņi atdzisuši un tos var izņemt no formiņām, tos saliek uz šķīvja un salaista ar sīrupu.
Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.