Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek vārīties ūdeni pākšu pupiņām. Kad ūdens vārās, ieber pupiņas un karsē 2 minūtes, tad nokāš, iemērc ledus aukstā ūdenī, lai strauji atdzesētu.
Sīpolu sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos. Artišoku galviņas pārgriež uz pusēm. Nokāš konservētās pupiņas.
Sakarsē pannu, uzlejot nedaudz olīveļļu. Lasim, ja nepieciešams, novelk ādu. Fileju no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Liek uz karstas pannas un cep no katras puses 2 minūtes. Noņem lasi no pannas un ļauj tam atdzist.
Tikmēr sagatavo salātu mērci. Blenderī liek ķiploku, sinepes, anšovus un blenderē, līdz veidojas gluda mērce. Pievieno etiķi un olīveļļu, izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
Uz liela šķīvja kārto salātu lapas, pa virsu liek pupas, pupiņu pākstis un laša gabaliņus, pārlej mērci.