Foto: DELFI
Šobrīd tirgū par smieklīgi zemu cenu var iegādāties kuplas lakšu buntes, taču tiem, kam trūkst ideju to izmantošanā, noteikti vērts pagatavot pesto. Protams, lakši jeb mežloki ir gardi arī svaigā veidā, taču pagatavotais pesto būs kaut kas paliekošs arī sezonām, kad lakši vairs mūs nelutinās.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 saujasvaigi lakši jeb meža ķiploki70 gcietais siers60 mlvalriekstu eļļa (var izmantot arī kādu citu neitrālu eļļu, piemēram, rapšu vai vīnogu kauliņu)50 mlExtra virgin olīveļļa70 ggrauzdēti Indijas rieksti1 ĒKsvaigi spiesta citrona sula pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Liec krūzes blenderī, stampā vai kombainā lakšus bez kātiem, riekstus, sieru, pārlej ar eļļām, sulu un blendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.

2

Ik pa laikam apstādini ierīci, lai iemaisītu pie trauka malām pielipušās sastāvdaļas.

3

Pēc garšas pievieno sāli un turpini blendēt, līdz iegūta apmierinoša pesto konsistence. Ja gribas šķidrāku pesto, var pievienot vairāk eļļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!