7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 saujasvaigi lakši jeb meža ķiploki70 gcietais siers60 mlvalriekstu eļļa (var izmantot arī kādu citu neitrālu eļļu, piemēram, rapšu vai vīnogu kauliņu)50 mlExtra virgin olīveļļa70 ggrauzdēti Indijas rieksti1 ĒKsvaigi spiesta citrona sula pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Liec krūzes blenderī, stampā vai kombainā lakšus bez kātiem, riekstus, sieru, pārlej ar eļļām, sulu un blendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.
2
Ik pa laikam apstādini ierīci, lai iemaisītu pie trauka malām pielipušās sastāvdaļas.
3
Pēc garšas pievieno sāli un turpini blendēt, līdz iegūta apmierinoša pesto konsistence. Ja gribas šķidrāku pesto, var pievienot vairāk eļļas.
KonservēšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasIndijas riekstiLakšiValriekstu eļļaCitas mērcesBez termiskas apstrādesCietais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit