8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgnelieli gurķīši dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapas1 lūdens50 mletiķis (9%)40 gcukurs40 gsāls smaržīgie pipari1 lauru lapa
Pagatavošana
1
Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un etiķi.
2
Uzvāra visu vēlreiz un tad atdzesē līdz aptuveni 40 grādiem.
3
Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus un kārto traukā, pievienojot ķiplociņu, dilles, kādu upeņu lapu. Pārlej ar marinādi un ļauj iesālīties.
Gurķīšus provēt var jau pēc kādām 6 stundām, bet tad tie vēl būs maigi. Visgardākie - aptuveni pēc diennakts.
Lai kraukšķīgi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit