Foto: Shutterstock
Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgnelieli gurķīši dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapas1 lūdens50 mletiķis (9%)40 gcukurs40 gsāls smaržīgie pipari1 lauru lapa

Pagatavošana

1

Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un etiķi.

2

Uzvāra visu vēlreiz un tad atdzesē līdz aptuveni 40 grādiem.

3

Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus un kārto traukā, pievienojot ķiplociņu, dilles, kādu upeņu lapu. Pārlej ar marinādi un ļauj iesālīties.

Gurķīšus provēt var jau pēc kādām 6 stundām, bet tad tie vēl būs maigi. Visgardākie - aptuveni pēc diennakts.

Lai kraukšķīgi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!