Semarah Hotel Lielupe
Cik pavāru, tik versiju par to, kā gatavojams klasiskais itāliešu deserts "panna cotta". Šajā reizē savās zināšanās dalās "SemaraH Hotel Lielupe" restorāna šefpavārs Ainārs Pizāns, piedāvājot saldo krēmu papildināt ar vasaras ogu mērci.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 7
KRĒMAM:500 mlsaldais krējums120 mlpiens cukurs vaniļas cukurs želatīns OGU MĒRCEI:200 gzemenes60 gmellenes kartupeļu ciete ūdens pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Gatavo ogu mērci: verdošā ūdenī ar cukuru lej kartupeļu cieti un nedaudz pavāra. Pieliek mellenes, zemenes un uzvāra.

2

Gatavo krēmu: katliņā lej saldo krējumu, pienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un maisot uzvāra. Kad maisījums sasniedzis apmēram +75oC, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra. Nedaudz atdzesē, salej deserta trauciņos un liek ledusskapī sastingt.

3

Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!