105Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 gsīpolloki8 olas0.5 TKsinepes1.5 lkvass (mazsalds)5 vidēji lieli gurķi300 gvārīta gaļa (vai desa)4 kartupeļi100 gdilles saujapētersīļi pēc garšascitronu sula1 TKmārrutki pēc garšassāls skābs krējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Olas novāra cietas, kā arī novāra kartupeļus ar visu mizu.
2
Tikmēr nomazgā un smalki sakapā lokus, dilles un pētersīļus. Stērbelītēs sagriež vārītu gaļu, bet gurķus kubiņos.
3
Kad olas atdzisušas, četrām olām atdala dzeltenumus no baltumiem, bet atlikušās četras olas noglabā zupas pasniegšanai. Dzeltenumus sajauc ar lokiem, liek blenderī un pievieno sinepes, sablenderē viendabīgu masu.
4
Katliņā lej kvasu un pievieno loku pastu, labi izmaisa. Pievieno gaļu, kapātās dilles un pētersīļus. Sagriež kubiņos atdalītos olu baltumus, kartupeļus un pievieno kvasam. Pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli un mārrutkus. Liek zupu ledusskapī apmēram uz 1 stundu vai ilgāk. Pasniedz ar vārītu olu pusītēm un karoti krējuma.
LaunagsVārīšanaKrievu nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuDillesGurķiKartupeļiKvassMārrutkiOlasPētersīļiSkābais krējumsAukstās zupasCitronu sulasalsGaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit