okroška aukstā zupa
Foto: Shutterstock
Aukstā zupa - okroška ar kvasu ir atsvaidzinoša, saldeni pikanta, kas dos uzmundrinājumu karstā laikā. Galvenais izvēlēties kvasu, kas nav ļoti salds, bet dabīgi saldens.
105Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gsīpolloki8 olas0.5 TKsinepes1.5 lkvass (mazsalds)5 vidēji lieli gurķi300 gvārīta gaļa (vai desa)4 kartupeļi100 gdilles saujapētersīļi pēc garšascitronu sula1 TKmārrutki pēc garšassāls skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Olas novāra cietas, kā arī novāra kartupeļus ar visu mizu.

2

Tikmēr nomazgā un smalki sakapā lokus, dilles un pētersīļus. Stērbelītēs sagriež vārītu gaļu, bet gurķus kubiņos.

3

Kad olas atdzisušas, četrām olām atdala dzeltenumus no baltumiem, bet atlikušās četras olas noglabā zupas pasniegšanai. Dzeltenumus sajauc ar lokiem, liek blenderī un pievieno sinepes, sablenderē viendabīgu masu.

4

Katliņā lej kvasu un pievieno loku pastu, labi izmaisa. Pievieno gaļu, kapātās dilles un pētersīļus. Sagriež kubiņos atdalītos olu baltumus, kartupeļus un pievieno kvasam. Pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli un mārrutkus. Liek zupu ledusskapī apmēram uz 1 stundu vai ilgāk. Pasniedz ar vārītu olu pusītēm un karoti krējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!