30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 gab.baklažāns pēc garšasķiploki pus citronu sula pēc garšaskoriandrs100 mlaugu eļļa1 ĒKtahini (sezama pasta) pēc garšassāls un cukurs
Pagatavošana
1
Baklažānus sagriež ripiņās. Cep uz grila no abām pusēm uz mazas uguns, līdz kļuvuši mīksti.
2
Sagatavo marinādi no sakapātiem ķiplokiem, sezama pastas, eļļas, citronu sulas, sāls, cukura un koriandra. Liek kārtās baklažānus burciņā, pārlej ar marinādi un atstāj ievilkties vismaz uz 15 minūtēm pirms ēšanas. Dekorē ar svaigu koriandru.
3
Šādi pagatavotu baklažānu priekšrocība ir tā, ka tie ļoti labi garšo gan silti, gan atdzesēti, turklāt burciņā tos var uzglabāt līdz pat nedēļai.
Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit