Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kebaba pagatavošanai vispirms noteikti būs vajadzīgs iekurts grils. Pēc tam – liela bļoda.
Malto gaļu liec lielā bļodā. Ņem sīpolu, nomizo un ļoti smalki sakapā. To pašu dari ar lociņiem un pētersīļiem.
Visas sastāvdaļas samaisi kopā ar malto gaļu, tā lai kebaba masa būtu sajaukta rūpīgi. Ieliec to uz kādu laiciņu ledusskapī, lai atdzistu, kamēr grils kurinās.
Kad ogles karsti kvēlo, ņem bambusa iesmiņus un maltās gaļas masu. No maltās gaļas izveido kociņa garumam piemērota garuma desiņu, izvirpini un iesmiņu dur tieši pa vidu cauri.
No maltās gaļas masas vajadzētu sanākt no sešiem līdz astoņiem kebabiem. Liec tos uz grila restītēm un cep aptuveni desmit minūtes no katras no abām pusēm.
Kad gatavi, pasniedz ēdājiem kopā ar svaigiem tomātiem, sarkano sīpolu, gurķīšiem un citiem dārzeņiem. Un, protams, neaizmirsti arī par mērci! Lai labi garšo!